Selecteer Pagina

Roland Verstappen – Je hebt een vriend

Roland Verstappen – Je hebt een vriend
Advertentie

Roland Verstappen neemt ‘You’ve got a friend’ van Carole King onder handen en geeft er een eigen draai aan

In de ruim 40 jaar dat Roland Verstappen zich ontpopt heeft als allround entertainer zijn er een aantal liedjes die hij met grote regelmaat zingt. Naast ‘Helemaal niets’ en ‘Zij is een wonder’ zijn dat ‘Vincent’ van Don McLean, ‘The Boxer’van Paul Simon én ‘You’ve Got A Friend’ van Carole King. Van het laatstgenoemde nummer brengt Roland nu een Nederlandse bewerking uit die bij platenlabel Rood-Hit-Blauw wordt uitgebracht.

Roland: ‘Voor zover ik heb kunnen nagaan is er nog geen Nederlandstalige bewerking gemaakt op ‘You’ve Got A Friend’. Ik heb geprobeerd om er een één op één vertaling van te maken en moet zeggen dat dat met mijn eigen woorden goed gelukt is. Hoe simpel kan het zijn om een lied van vroeger opnieuw onder de aandacht te brengen. Nog altijd reageert het publiek hier goed op en zingen ze uit volle borst mee. Ik omschrijf dit nummer dan ook als een lied met ongekende magie. Dat maak je maar heel zelden mee, maar Carole King heeft die gave. Naast Carole is er nog iemand die die gave heeft en dat is James Taylor. Overigens hebben Carole en James samen ook ‘You’ve Got A Friend’ gelanceerd. Ik ben een ongelofelijke fan van het gitaarwerk van James en heb daarom in zijn stijl de gitaarpartijen ingespeeld tijdens de opname van het nummer bij Manfred Recordings in Etten-Leur. Onder toeziend oog van producer Manfred  Jongenelis  heeft  een  fantastische  live-band  de  overige  instrumenten ingespeeld. Het komt grotendeels overeen met de oorspronkelijke versie, maar muzikaal gezien past het nét iets beter bij deze tijd. Er zit een groove in die het net iets subtieler maakt. Ik ben er in ieder geval heel erg content mee.’

In eerste instantie zou Roland in september 2023 een album uitbrengen, maar dat is verschoven naar 8 november 2023. In totaal komen daar 14 nummers op te staan die stuk voor stuk de moeite waard zijn om te beluisteren. 

Met dank aan: Rood-Hit-Blauw / ScorePromotions