Selecteer Pagina

Roy van der Veen – Waarom moet ik nu lijden

Roy van der Veen – Waarom moet ik nu lijden
Advertentie

Roy van der Veen laat ook ‘Waarom moet ik nu lijden’ van de formatie Four Tak bewerken tot hedendaagse versie 

Roy van de der Veen had bij de lancering van z’n voorgaande single ‘Het geluk dat ik miste’ al aangegeven dat hij nog een cover had opgenomen die op dat moment nog niet (her) ontdekt was. Inmiddels zijn we vier maanden verder en Roy kan opgelucht ademhalen. Voor zover Roy heeft kunnen nagaan is er geen enkele Nederlandstalige artiest op het idee gekomen om ‘Waarom moet ik nu lijden’ van de formatie Four Tak in een nieuw jasje uit te brengen. 

Het was overigens een bewuste keuze om wederom te kiezen voor een cover van deze legendarische smartlappenband uit Oud Gastel die van 1969 tot 2010 bestond. De klassieker, waarin over een jongeman wordt gezongen die vele jaren onschuldig in de gevangenis heeft gezeten en alles verloor wat hem dierbaar was, gaat natuurlijk door merg en been. Met andere woorden een perfecte tranentrekker die bij de etherpiraten nog regelmatig te horen is. 

Roy:’ Het waren echt spannende tijden omdat veel artiesten het internet afstruinen om een geschikte ‘oldtimer’ nieuw leven in te blazen. Omdat ook de jeugd blijkbaar al die liedjes van weleer kent leek het mij leuk om een nieuw arrangement door producer Roy Otters van ANRO Productions uit Apeldoorn te laten maken. Hij heeft voor mij al een aantal nummers geproduceerd en ben vol lof over hem. Roy weet precies wat het beste bij me past en dat heeft hij tot nu toe keer op keer bewezen. We hebben zelfs afgesproken om dit jaar samen een duet uit te brengen.’ 

De officiële singlepresentatie vindt deze keer niet plaats in Friesland, maar in zijn geboortestad Dordrecht. Hij is daar grotendeels opgegroeid en heeft daar nog veel bekenden wonen. Telkens als hij een nieuwe single lanceerde kreeg hij uit die streek vaak leuke berichten en de vraag gesteld wanneer hij die kant een keer op kwam. Dat gaat gebeuren op zaterdag 30 maart 2024 bij Café de Vrijheid, Noordendijk 12 in Dordrecht. Meewerkende artiesten zijn: Zanger Damien, Dame Blanche, Antoon Wolters, Sharona de Ruiter, Marco Nijboer en Hermina Noordstra. De aanvang is van 20.00 uur. 

De single ‘Waarom moet ik nu lijden’ is vanaf 30 maart 2024 te streamen bij de bekende portals. De clip, waarin allemaal sepia foto’s getoo 

Met dank aan: Bertie Verplak