Selecteer Pagina

Sidney Jr. & Sidney Bischoff – Helemaal lijp met m’n Shisha pijp

Sidney Jr. & Sidney Bischoff – Helemaal lijp met m’n Shisha pijp
Advertentie

Spraakmakend, hilarisch en voor zover bekend is er nog nooit een lied verschenen over de shisha pijp. Althans dat menen Sidney Bischoff en z’n zoon Sidney Jr. die daar grondig onderzoek naar hebben gedaan. Sidney, die in de wandelgangen altijd ‘De zingende oliebollenbakker’ genoemd wordt, heeft al een groot aantal Nederlandstalige singles op naam staan. Z’n zoon Sidney Jr. duikt ook met regelmaat de studio in om rapnummers op te nemen en uit te brengen onder de artiestennaam Sidney Jr.  Ze hadden het een tijdje geleden al eens over gehad om samen een keer iets te gaan doen, maar daar bleef het dan ook bij. Onlangs trok junior aan de bel of er nog een keer iets gepland zou worden. Senior pakte gelijk de telefoon om een afspraak te maken met het producers duo Hans Aalbers en Arjan Venemann.

De eerste vraag die Sidney en Sidney Jr. voorgeschoteld kregen was ‘Waarover willen jullie gaan zingen?’. ‘We keken elkaar aan en hadden op dat moment nog geen idee. Ik mompelde dat ik 52 was en Sidney Jr. 18. Misschien iets van ik ben oud en hij is jong, maar die kreet komt wel in meer liedjes voor. Op een gegeven moment schoot mij iets te binnen waar de jongelui van tegenwoordig zich mee bezighouden, namelijk het lurken aan een Shisha pijp in een Shisha lounge. Nadat ik dit noemde riep Sidney Jr. meteen ‘Helemaal lijp met m’n Shisha pijp’. Hans en Arjan vonden het een briljant plan en zagen een mengelmoes voor ogen tussen de hit ‘Bon gepakt’ van Donnie & Froger en ‘Zwemmen in Bacardi lemon’ van Mart Hoogkamer. Van het één kwam het ander en binnen afzienbare tijd stond er een tekst op papier. Het rapgedeelte heeft Sidney Jr. zelf geschreven. De melodielijn blijft gewoon in je hoofd hangen. Volgens Hans en Arjan zou dit zo maar een grote hit kunnen worden. Dat zou natuurlijk fantastisch zijn’, aldus Sidney.

Voor de clipopname toog het gezelschap o.l.v. regisseur Ger Oerlemans naar Chillerz Lounge bar in Apeldoorn. Sidney kent de uitbaatster Men Sakulnee nog uit de tijd dat het pand diende als café. Hij kreeg toestemming van haar om de beelden te schieten in deze moderne zaak aan de Stationsstraat 21. In de clip is te zien dat Sidney er ook aan moet geloven om waterstof met een smaakje te proeven…..

‘Helemaal lijp met m’n Shisha pijp’ is vanaf 29 december 2021 verkrijgbaar en te streamen bij de bekende portals. De single komt uit onder het label van Sidney Bischoff Entertainment. De clip is te bewonderen op Youtube en de socials van Sidney en Sidney Jr.

Met dank aan: Hubsch Media