Selecteer Pagina

Steernvanger – Steernvanger

Steernvanger – Steernvanger
Advertentie

Groningstalige indiefolk, dat hoor je niet elke dag! Of eigenlijk – de term misschien niet, maar de muziek hoor je juist steeds vaker: de Groningse band Steernvanger timmert vol ambitie aan de weg. Steernvanger is op het moment een van de meest optredende Groningstalige acts en is vaak te horen op regionale zenders, van Groningen tot aan Twente.

Hun muziek is toegankelijk en vrolijk, maar ontroert ook. Met hun poëtische, Groningstalige teksten en de vele interactie met het publiek nemen de mannen van Steernvanger je door hun meerstemmige indie folk op aanstekelijke wijze mee in muzikale vondsten en verhalen, terug naar hun Grunneger roots – hun wortels.
Ook op de radio zijn ze razend populair want “Vandoage komt”uit het voorjaar van 2019 stond stevig in rotatie bij RTV Oost en RTV Noord terwijl “De wereld in mien kop”de zomerhit van 2018 was met 5 maanden in de Noord 19 ( de hitlijst van RTV Noord) en werd het nummer superster bij RTV Oost.

Alle nummers die Steernvanger heeft uitgebracht hoor je regelmatig op diverse radiozenders van Groningen tot Limburg en alles wat er westelijk van ligt. Ook Vlaanderen kent Steernvanger. Vandaag wordt er een nieuwe single toegevoegd aan de discografie. “Steernvanger” is de titel en lag al op de plank voordat de band bestond. Nu is de tijd rijp om deze als single uit te brengen en de hoop is eigenlijk dat deze single binnenkort op vele playlijsten zal verschijnen

Met dank aan: Geert Hakze