Selecteer Pagina

Stevan Bloema – Zeven seconden

Stevan Bloema – Zeven seconden
Advertentie

Dat Stevan Bloema muzikaal gezien van alle markten thuis is heeft hij de laatste acht jaar wel bewezen. 

Samen met producer Mark Pepping heeft hij de afgelopen maanden een 20-tal liedjes opgenomen, waarvan “Zeven Seconden” de eerste in de reeks is die ook een aanstaand album komen te staan. Wanneer die verzamelaar verschijnt is nu nog niet bekend, maar daarvoor zullen er in ieder geval nog een paar singles uitgebracht worden. 

Stevan omschrijft “Zeven Seconden” als een mengelmoesje van een aantal muziekstijlen waar de hoofdrol is weggelegd voor het Schlagergenre. Het lied gaat over 7 seconden in je leven die de aarde laat bewegen. Hij ziet deze release dan ook als een soort comeback om de bizarre periode die we met z’n allen de laatste jaren hebben meegemaakt maar snel te vergeten. 

Tegenwoordig is het blijkbaar de normaalste zaak van de wereld om een cover op te nemen. Het begint zo langzamerhand een zeldzaamheid te worden als je met een compleet nieuwe productie komt. Zo af en toe komt het bij mij ook wel voor dat ik een klassieker in een nieuw jasje steek, maar voorlopig gaat dat bij mij niet gebeuren. Ik zie de samenwerking die ik al een tijdje heb met Mark Pepping, als Groningers onder elkaar, echt als een investering voor langere tijd. Ook al rollen er geen regelrechte hits uit, m’n naamsbekendheid vergroten vind ik veel belangrijker. Wat dat betreft zijn we echt wel op de goede weg’, meent Stevan. 

Met dank aan: Willem de Bie