Selecteer Pagina

Tess Merlot en Ben Cramer – Je n’ai plus 20 ans

Tess Merlot en Ben Cramer – Je n’ai plus 20 ans
Advertentie

Nieuwe single voor Ben Cramer en Tess Merlot
Vandaag is een uniek duet uitgebracht tussen zanger Ben Cramer en chansonzangeres Tess Merlot: Je n’ai plus 20 ans (‘Ik ben geen 20 meer’), waarin Cramer voor de gelegenheid volledig in het Frans zingt. De single is ook te beluisteren in een Nederlandse versie: Door blijven gaan.

Start van de samenwerking
De samenwerking tussen Cramer en Merlot kwam tot stand nadat zij in 2022 samen in de musical De Schone van Boskoop speelden. Cramer: ‘Ik was aangenaam verrast door haar mooie stem, timbre en charisma. Na een paar gesprekken bleek zij veel van het Franse chanson te houden en voornamelijk in het Frans te zingen.’ Merlot: ‘Ben liet mij een duet horen dat hij een aantal jaar geleden opnam met Emily Bécaud, de dochter van Gilbert Bécaud. Ik was zo onder de indruk van zijn stem en zijn vermogen om het Franse accent op te pikken zonder de taal te spreken, dat ik gekscherend zei dat we dan maar een keer samen een liedje moesten maken en opnemen. Niet lang daarna legde ik Ben dit nummer voor dat ik samen met mijn pianist Guillaume Marcenac heb geschreven.’’

Goede raad
Cramer: ‘Toen ik het voor het eerst hoorde, was ik meteen om. Niet alleen vind ik de melodie prachtig, ook onze stemmen klinken goed samen. Ik vind de Franse taal prachtig, maar ik versta er niets van. Daarom ben ik blij dat we ook een Nederlandse versie hebben gemaakt. Ik sta ook volledig achter de tekst.’ In het nummer is de zangeres zoekende, in haar carrière en in het leven, en vraagt ze Cramer om raad. Merlot: ‘Ben heeft al zoveel bereikt en meegemaakt in zijn leven als artiest, dus het leek me een heel logisch onderwerp voor een duet. Naar aanleiding van de vele gesprekken die we hebben gevoerd, kon ik me ook goed indenken hoe hij op bepaalde vragen zou reageren.’

Je n’ai plus 20 ans en Door blijven gaan zijn opgenomen in de Groenland Studio’s in Hilversum. De nummers zijn te beluisteren op alle streamingdiensten. Op dinsdag 9 januari verschijnt er ook een videoclip van Je n’ai plus 20 ans.

Over Tess Merlot
Tess Merlot is een in Boskoop opgegroeide, Haagse zangeres en voorvechtster van Franstalige muziek. In 2019 bracht ze haar single Mon Paris uit, dat ze in een uitverkocht Paradiso ten gehore mocht brengen en daar door Leo Blokhuis ‘de Franse zomerhit van het jaar’ werd genoemd. In de afgelopen jaren speelde ze met haar eigen show in uitverkochte zalen in Nederland, België en West-Australië en was ze op televisie te zien bij onder andere Matthijs gaat door, Tijd voor Max en We Want More. Op 25 november 2023 speelde Tess Merlot met het Residentie Orkest in een uitverkochte grote zaal van het Haagse poppodium PAARD.

Met dank aan: ThePlugger