Selecteer Pagina

Wilbur Zitman – Het is goed zo

Wilbur Zitman – Het is goed zo
Advertentie

Nee, dit is niet het einde van de zangcarrière van de Zuid-Hollandse zanger maar de titel van zijn nieuwe nummer dat op vrijdag 29 oktober uitkomt. ‘Het is
goed zo’ gaat over het einde van een relatie maar dan anno de 21e eeuw. ‘Eigenlijk een old-school Nederpop nummer met een verrassende wending’, aldus een tevreden Wilbur die met dit nummer weer eens een nieuwe weg inslaat.

Wilbur timmert al een paar jaar aan de weg en heeft in die tijd allerlei genres uitgeprobeerd, van carnavalskrakers met De Zingende Schilder, tot rap, rock en roll en de ‘Elvis-sound’ als Jack Speck. Met het vorige nummer ‘Echte vrienden’ is Wilbur voor het eerst onder zijn eigen naam uitgekomen.

‘Old-school Nederpop betekent voor mij een lekker ritme, leuke muziek en teksten in het Nederlands. Ouderwets gaat het nummer over een vergane liefde maar als de twee elkaar weer ontmoeten, blijkt er toch nog een vonk te zijn. Ze besluiten verder te gaan als ‘friends met benefits’ en daar zijn ze allebei tevreden mee. Ik merkte dat het in het dagelijks leven onder de jeugd nogal eens zo gaat, na de break-up is er geen verdriet en pijn waardoor er altijd nog iets blijft bestaan En dat is goed zo!’ Het nummer is gecomponeerd door Boudewijn van Trigt en geschreven door Boudewijn en Wilbur. De twee werkten al vaker samen aan diverse nummers. Wilbur heeft de zanglijn aangepakt. Het resultaat mag er ook nu weer zijn. En wie denkt dat het een autobiografisch nummer is, heeft het mis. Wilbur vierde onlangs nog zijn 12,5-jarig huwelijk.  Wilbur is ook vermaard om zijn hilarische clips. Deze keer ook weer? ‘Nee, dat past niet bij het nummer’, zegt hij. ‘Ik ben zelf ook niet te zien in het filmpje. Acteurs Fleur de Bruin en Justin Schoenmaker kwamen naar mijn geboortedorp Voorschoten voor de opnames in de prachtige Voorstraat met de 17-eeuwse panden. Ze ontmoeten elkaar op het terras van La Casita, drinken aan de bar een drankje van Het Wapen van Voorschoten en eindigen in één van de B&B kamers van Spaans Restaurant La Casita. De rest laten we aan ieders verbeelding over……’

Voor de opnames en de montage tekende Wilbur’s dorpsgenoot Hans Dijksterhuis van Multivision. ‘Ik ben heel blij met het resultaat maar je moet het zelf maar zien’, adviseert hij.

Met dank aan: Jeanette de Wit