Selecteer Pagina

Wim Drenthen – Net iets aans

Wim Drenthen  – Net iets aans
Advertentie

Wim Drenthen komt met een verrassend album in het dialect
De uit de Krim afkomstige Wim Drenthen is inmiddels geen onbekende meer in de muziekwereld, hij heeft al diverse singles op zijn naam staan o.a. “Vlieg, vlinder, vlieg”, “Vertrouwen” en “Kameraad”
Vorig jaar kwam Wim met zijn debuutalbum “Kameraad” waarop al een nummer te vinden is in de streektaal “Kameroad”.
Al snel volgende “Oes Baankie” een single die door de regionale streektaal programma’s warm werd verwelkomt, het is nog steeds te horen in programma’s als “Alles plat”.
Door de vele positieve reacties op zijn zingen in de streektaal, is Wim met zijn vaste team aan de slag gegaan om een mini album te maken in de streektaal.
Voor Wim staat het dialect hoog in het vaandel, een stukje cultuur dat moet blijven voort bestaan.
Met pen, papier en keyboard in de aanslag ging Wim aan de slag en het resultaat mag er zijn, een zestal nummers die voor velen herkenbare teksten bevatten.
Bij het nummer “Leef mien leven” verschijnt tevens een videoclip. Ook heeft Wim een paar oude nummers vertaald naar het dialect, het zijn mooie vlotte nummers geworden.
Een instrumentaal nummer mocht ook niet achterwege blijven, want zoals men weet, speelt Wim zelf alles in, ook de mondharmonica is voor Wim een favoriet instrument.
Op verzoek van vele fans, heeft Wim de jongen met de mondharmonica ingespeeld. Het resultaat is prachtig geworden.
Wim vond het ook belangrijk om iets over zijn woonplaats de Krim te bezingen. Het mooie dorp heeft vele vrijwilligers, en daar heeft hij ook een nummer voor gemaakt.
Al met al een geslaagd album die heerlijk weg luistert. Tijdens het maken van dit album, is bij Wim het idee gaan leven om zijn droom te verwezenlijken, namelijk, het theater in.
Dit album is de aftrap naar een theatervoorstelling. Wim is momenteel druk bezig om hier vorm aan te geven.