Selecteer pagina

Xcoop – Purity

Xcoop – Purity
Advertentie

Met zijn vierde single “Purity” viert Xcoop zijn één jarig bestaan. De formatie bestaande uit producer Peter Stinissen en zangeres Adelyne Wega starte immers precies een jaar geleden op als Xcoop. Een naam die hun goed klonk in de oren en makkelijk uit te spreken viel. Alhoewel dat laatste voor veel radio dj’s wat moeilijker lag want de fonetische uitspraak is “skoop” en sommige maakten er “koep” van wat soms grappig was.

Voordat deze vierde single met de titel “Purity” tot stand kwam lagen er eigenlijk al enkele nummers klaar bij Xcoop. De formatie was echter niet tevreden over de timing van de nummers en Producer Peter Stinissen besliste om een volledig nieuw nummer te maken. Een nummer waar Adelyna Wega al een tijdje op zat te wachten want het nummer gaat over haar hondje. Door deze veranderingen duurde het ook langer dan voorzien voor er een nieuwe single uit kwam.

Het hondje van Adelyna, die in feite de hoofdrol ging spelen in de videoclip werd dan plots zwaar ziek. Adelyna vreesde voor haar beste vriend zijn leven want Foefer is al bijna 17 jaar oud (gelukkig heeft de hond nog streken en het uitzicht van een jonge hond)
Ondertussen is de hond Foefer weer veel beter en wordt de clip tijdens het kerstverlof opgenomen.

Purity is een open nummer waar de vriendschap wordt bezongen voor een hond. De vriendschap met een huisdier is voor elk baasje de meest pure die je je kan inbeelden. Het is puur, zonder voorwaarden. Het is eerlijke vriendschap! Het nummer zit misschien een beetje in de zelfde emotionele lijn als het prachtige   nummer van Rudi Carrell “Samen het straatje om”.

In deze tijden is het belangrijk dat er positieve nummers worden gemaakt rondom vriendschap. Mensen worden nu uit elkaar getrokken door situaties die we in deze tijden nog nooit voor mogelijk zouden gehouden hebben.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *