Selecteer Pagina

Zware Jongens – Skûtsjesilen, skûtsjesilen

Zware Jongens – Skûtsjesilen, skûtsjesilen
Advertentie

Deze week kwamen de Zware Jongens nog volop in het nieuws door het opnemen van hun protestsong aangaande het niet doorgaan van de Garden of Dance tijdens de Sneekweek.
In minder dan twee dagen werd met “Jannewietske wat is ’t stil” meer dan 10.000 views op YouTube gehaald.
Het opname proces van dit liedje viel midden in de opnames van een ander liedje dat gepland stond voor halverwege juli.
Het nummer Skûtsjesilen, Skûtsjesilen verschijnt derhalve deze week. Er zijn al vele liedjes gemaakt die als onderwerp het Skûtsjesilen hadden.
Er was echter nog niet een echt Après-ski-achtig feestnummer en als rasechte Friezen hebben Fokko Dam en Arie Kuipers besloten dat het daarvoor wel tijd werd.
Normaal gesproken zingen de Zware Jongens in het Nederlands (en dat doen ze ook in dit liedje) maar voor dit typisch Friese onderwerp is er ook een Friestalige versie van het nummer opgenomen.
Om een beetje authentiek te blijven is het ‘sportverslag’ dat in het lied verwerkt zit in beide versies in de Friese taal..
Eerdere hits van de Zware Jongens waren o.a. Stil aan de overkant, de Jodeljump, de Poes van tante Loes, de lege Krattenwals en natuurlijk de Kneu.
Het liedje is opgenomen en geproduceerd door Dylan van der Feen in the Office Studio te Witmarsum en is geschreven door Fokko Dam, Arie Kuipers en Dylan van der Feen.
Dank aan: Annerike van de Straat / BME Bookings