Selecteer Pagina

Arie Roubos – Je blijft een deel van mij

Arie Roubos – Je blijft een deel van mij
Advertentie

Als je in het leven van Arie Roubos duikt kom je erachter dat luisteren naar muziek de grootste hobby van hem is. Bij luisteren alleen is het echter niet gebleven. Arie zong op een gegeven moment luid mee en dan niet alleen op één genre. Ondanks dat zijn hart bij het levenslied ligt, geniet hij met volle teugen van Nederlandstalige popmuziek uit de jaren ’70, ’80 en ’90. Daarnaast kan hij zich uitleven op Country liedjes, rocknummers en de rauwe zangpartijen van de bluesmuziek. Als hij een optreden verzorgd in bejaardentehuizen zingt de 54-jarige ‘artiest in de dop’ graag de alom bekende “oude meuk is leuk” liedjes waar niet alleen zijn publiek, maar ook hijzelf ontzettend van geniet.

In kroegen laat hij zich van een hele andere kant zien en gaat het dak er natuurlijk van af. Zijn debuutsingle ‘Je Blijft Een Deel Van Mij’ omschrijft hij als een tranentrekker. Arie: ‘Het is altijd een droom geweest om zanger te worden met als doel mensen te kunnen laten genieten. Dat heb ik nooit gedurfd. Door mijn huidige vrouw heb ik die stap wel durven nemen. Het belangrijkste wat ik echter wil meegeven is dat ik ‘Jij Blijft Een Deel Van Mij’ speciaal voor mijn in 2020 overleden vrouw Mar-Jan heb laten maken. Zoals de titel al zegt, blijft ze een deel van mij. Ik denk overigens dat de tekst veel mensen aanspreekt die een naaste hebben verloren. Na een tijd leerde ik Christel kennen, waar ik ondertussen mee getrouwd ben. In het begin van onze relatie stelde ze voor om een microfoon aan te schaffen omdat ik altijd luid zong. Zo is het balletje eigenlijk gaan rollen. Ik kocht orkestbanden en de liefde voor muziek werd nog groter. Zo groot zelfs dat ik zangles nam bij Margot Roeken. Zij gaf aan dat het misschien wel een idee was om een eigen liedje op te nemen en stelde voor om dit bij Manfred Recordings te gaan doen. Tijdens het kennismakingsgesprek met Manfred Jongenelis schoof Margot ook aan. Ik gaf aan dat ik graag een splinternieuw lied wilde hebben en vertelde de reden ook. Manfred heeft vervolgens samen met Carlo Rijsdijk de tekst geschreven en Manfred heeft ook het prachtige arrangement gemaakt. Op het moment dat ik de demo kreeg was ik gelijk verkocht. Ik vind het een heel goed nummer met inhoud en het geheel ligt ook nog eens lekker in het gehoor. Ik ben er in ieder geval heel erg blij mee.’

De officiële single presentatie vindt plaats op zondag 15 oktober 2023 bij Connie’s Café, Kruispad 16 in Rijsbergen. Meewerkende artiesten zijn: Helemaal Hollands, Wesley Ponsen, Manfred Jongenelis, Frank Smeekens, Anita van de Rapsodies en DJ Nightshift. De aanvang is vanaf 14.00 uur en de entree is gratis. De single ‘Je blijft een deel van mij’ verschijnt bij Smaragd Music en is vanaf 13 oktober 2023 te streamen bij de bekende platforms. De clip is te bewonderen op YouTube en de socials van Arie. 

Met dank aan: Bertie Verplak