Selecteer Pagina

Desray – You Can Be Loved

Desray – You Can Be Loved
Advertentie

Solo single voor Desray: You Can Be Loved
Het is misschien niet het genre dat we van haar kennen maar wél de stijl die Desray past als een jas. Desray, bekend van 2 Brothers on the 4th Floor,
komt met een aanstekelijke countrypop single vol folk-, soul- en Americana invloeden – You Can Be Loved. Desray geeft hiermee haar ‘andere’ visitekaartje af.

Desray is al jaren een grote naam in het Nederlandse muzieklandschap.
Nadat ze als 18-jarige de Soundmixshow won met haar vertolking van Anita Meyer kwam ze terecht in de artiesten stal van Joop van den Ende.
Als zangeres van 2 Brothers On The 4th Floor scoorde ze vervolgens meerdere wereldhits en treden ze nog steeds veel op in binnen- én buitenland.
Desray is zelfstandig ondernemer en werkt als vocal coach voor Vocal Center, het grootste netwerk van stemspecialisten in Nederland.
Daarnaast is ze ook mede eigenaar van de Lakeside Studio gevestigd in Hilversum waar muziekproducties gemaakt worden en Desray en haar partner Patrick Drabe zangers en zangeressen,
singer-songwriters en muzikanten begeleiden zodat ze tot hun recht komen in het verwezenlijken van hun eigen droom.
Ook geeft zij zang gerelateerde workshops aan het bedrijfsleven. De workshops zorgen voor verbinding, overwinning en vrolijkheid.
In de workshops leert men elkaar op een hele andere manier kennen dan op het werk. Desray zegt hierover:
“Zingen is een heerlijke uitingsvorm en die liefde voor zingen wil ik graag overbrengen bij mensen.”

Het werk met 2 Brothers On The 4th Floor doet ze nog steeds graag. “Nineties-feesten leven nog steeds onder de fans en staan garant voor gezelligheid.
Zolang het publiek het leuk blijft vinden gaan ze daarmee door. Het hoort bij Dees maar het is niet meer alleen haar toekomst: “
Ik heb meer in mijn mars dan het zingen van dance-liedjes, ik wil ook werken aan nieuwe songs in de studio en lekker spelen met mijn band.
De flow die ontstaat met een live band heeft iets magisch”.  Desray besloot op zoek te gaan naar een eigen muzikale richting, een stijl die haar nieuwe energie zou opleveren.
Door haar veelzijdigheid was het vinden van een eigen richting niet makkelijk. Het heeft dan ook een paar jaar geduurd tot ze bij de kern kwam.
“Ik wilde iets unieks bijdragen, een stijl die ik mezelf eigen kon maken en vanuit mijn eigen passie en hart kan zingen.”
Op haar zoektocht naar nieuwe liedjes ging ze terug naar haar roots, de muziek die haar ouders vroeger thuis draaiden zoals o.a.:
Simon & Garfunkel, Johnny Cash, Eric Clapton en The Eagles. Maar Desray zocht ook verder naar artiesten van nu.
Zo kwam ze terecht bij de countryband Rascal Flatts (in de VS een grote speler) maar ook vrouwelijke zangeressen bleken inspiratiebronnen zoals:
Martina McBride, Dolly Parton, Bonnie Raitt, Carrie Underwood, Sheryl Crow en Melissa Etheridge.
Daarnaast ontdekte ze de serie Nashville, en dan vooral de muziek die hierin gespeeld wordt. “Mooie liedjes die me raken. Dát soort muziek wil ik ook maken.”
De stad Nashville bleek een goede plek om te beginnen. Daar vond ze schrijfpartners, zoals de daar gevestigde Ierse componist en producer Don Mescall, die o.a.
nummers schreef voor artiesten als Sharon Corr (The Corrs), Ronan Keating en de Rascal Flatts!
Ook nam ze een duet op met zanger Richie McDonald van de legendarische countryband Lonestar en schrijft ze in Nederland met componist en producer Tony Cornelissen van o.a. Kane,
DI-RECT en Van Dik Hout. Met producer Patrick Drabe dook ze de studio in en samen zijn ze begonnen haar nieuwe muzikale richting vorm te geven.

Het eerste resultaat is overtuigend: de single You Can Be Loved is het perfecte voorproefje van het album dat hopelijk dit najaar uit zal komen.
Niet alleen past het nummer muzikaal perfect, ook de boodschap is er een die Desray nauw aan het hart gaat.
“You Can Be Loved” gaat over de minderheden in onze samenleving en de mensen die zich daarvoor inzetten. Iets waar Desray een grenzeloze bewondering voor heeft:
”Voor mij is het belangrijk om met mijn teksten positieve gedachten de wereld in te brengen, niet schrijven en zingen vanuit kwaadheid, maar juist vanuit liefde”.
Het is slechts de eerste bladzijde van het nieuwe hoofdstuk voor Desray. Stiekem droomt ze al verder, van spelen op festivals en uiteindelijk een theatertour.
Met liedjes van zichzelf én anderen die haar inspireren, van krachtig naar klein en gevoelig. “Ik wil het publiek kunnen zien, en contact maken met mensen.
Een eerlijke en universele boodschap kunnen delen. Door de muziek komen we weer bij ons gevoel en kunnen we verbinding maken met ons hart.
Daar haal ik zelf weer mijn kracht uit, en zo is de cirkel rond.”

Dank aan: Ilske Helleman