Selecteer Pagina

Martin van Emmerik – Hier in’t café

Martin van Emmerik – Hier in’t café
Advertentie

Martin van Emmerik uit Veendam komt alweer met zijn zevende single en dit keer met 2 tracks. 

Er wordt mij regelmatig gevraagd of ik niet eens een Nederlandstalige single op wil nemen. 

Alhoewel mijn passie bij het Gronings dialect ligt is deze single “Hier in ‘t café“ zowel in het Nederlands als in het Gronings samen op een cd gezet. De tekst, muziek en de productie is wederom door mijzelf gedaan, muziek maken en produceren vind ik leuk om te doen en geeft mij heel veel plezier. Ik vind het dan ook geweldig als ik mijn eigen nummers terug hoor op de radio en hoop dat mensen mijn muziek ook waarderen en leuk vinden, aldus Martin van Emmerik. 

Mijn naam is Martin van Emmerik en ik ben geboren in Hoogezand en inmiddels 60 jaar. 

Vroeger gezongen bij een coverband en na het stoppen van de band begonnen met het maken van Groningstalige liedjes. Mijn eerste nummer “Ik mis die elke dag een beetje meer” was na aanleiding van het overlijden van mijn moeder. Samen met Martin Sterken in de studio heb ik een sound bedacht die ik hiervoor zeer geschikt vond en dat was het begin van het maken van mijn cd’s. De daarop volgende cd’s: “Alles in het leven gait veurbie”, “Hou ist nou mit die”, “Nog stoapelgek op” zijn opgenomen in de studio’s van Martin Sterken en Terry West.  

De laatste 2 nummers: “Doe bist mien alles” en Goa deur mit dien leven” zijn door mijzelf geproduceerd net als deze nieuwe single “Hier in ‘t café“ 

Met dank aan: Willem de Bie