Selecteer Pagina

Mike Daane – Als de zon schijnt

Mike Daane – Als de zon schijnt
Advertentie

Mike Daane is helemaal opgeladen. Hij heeft heerlijk genoten van z’n vakantie in Spanje en de Dominicaanse republiek. De rust die hij de laatste weken gewend was kan hij de komende tijd wel vergeten vanwege de lancering van zijn nieuwe single ‘Als De Zon Schijnt’. De sound is wel iets anders dan wat we van hem gewend zijn, maar het resultaat mag gehoord worden. Het bevat de bekende Griekse melodie in combinatie met de Spaanse gitaar. Mike heeft er een heel fijn gevoel bij en is blijmet deze plaat die verschijnt bij Rood-Hit-Blauw Produkties.

Heel toevallig kreeg Mike de melodielijn en de concepttekst aangeboden door Mike Kooiman.

‘Mike is een goede vriend van mij geworden. Ik zie hem regelmatig bij m’n optredens.
Op een gegeven moment raakten weaan de praat. Kooiman vertelde dat hij zo af en toe teksten schreef en vroeg of hij dat ook een keer voor mij mocht doen.Meestal schrijf ik de teksten zelf, maar ik dacht dat als iemand anders het een keer zou doen, dit leuke ideeën met zichmee kon brengen. Vlak voor de vakantie belde hij me op met de mededeling dat hij echt iets leuks voor me had gemaakt.Nadat ik de demo had beluisterd kreeg ik meteen het zomerse gevoel en zag mezelf al zitten op een terras. De tekst hebbenwe samen nog iets aangepast en daar ben ik mee naar producer Mario Veltman in Tilburg gegaan. Hij heeft z’n schouders
eronder gezet en met zijn magische vingers is er een superleuke plaat geboren’, meent Mike.

Vanwege de beperkte tijd kreeg Mike het niet voor elkaar om een clipproducent te strikken om de beelden te schieten voorde clip. Mike heeft vervolgens zelf een camera gekocht en allemaal vakantiemomentjes verzameld. Uiteraard is er ook gefilmd in Spanje.
Mario Veltman heeft uiteindelijk de beelden verwerkt tot een bijzondere persoonlijke clip.

Met dank aan: Nel van Olm