Selecteer Pagina

Gansie – “Ballen in me buik”

Gansie – “Ballen in me buik”
Advertentie

Na 35 jaar gaat het lied “Ballen in me buik” weer gehoord worden met carnaval
Gansie (Marco de Gans) gaat carnaval vieren met zijn liedje “Ballen in me buik”
Marco de Gans, een gezellige vent uit Amersfoort die muziek als rode draad in zijn leven heeft. Vanaf zijn 14e actief in de muziek als DJ op feestjes en partijtjes.
Later als drummer in diverse coverbandjes en de laatste 25 jaar op diverse instrumenten in een dweilorkest. Kortom: Marco ademt muziek .
Het nummer “Ballen in me buik” is in 1984 uitgebracht door Kees van Kooten als typetje “de Vieze man” in het TV programma Koot & Bie.
Dat Marco dit nummer is gaan opnemen is eigenlijk als geintje tot stand gekomen. Voor een verjaardagsfeest van zijn oudste zoon die 18 jaar werd, ontstond een idee om samen met zijn vriend Patrick van de Worp een nummer te zingen op die avond. In de aanloop naar die avond is hij bij Roy Otters in de studio geweest om alles voor te bereiden.  Voor de gein heeft hij toen het “Bananen lied” gezongen.
Het klonk zo leuk dat hij dat nummer ook tijdens de verjaardag gezongen heeft.  Veel leuke reacties van iedereen, zoals: “Moet je wat mee doen!”.
Omdat Marco groot fan is van Van Kooten en De Bie zat hij het lied van de vieze man te kijken en bedacht zich: met een vette carnavals beat eronder en de tekst wat aanpassen kon dit weleens wat gaan worden.
Hij hoopt dat zo het lied “Ballen in me buik” na 35 jaar weer veel gezongen gaat worden tijdens carnaval. Dus Allaaaffff met “Ballen in me buik”

Dank aan All 4 You Promotie