Selecteer Pagina

Wendy Woop – Rock’n Billy

Wendy Woop – Rock’n Billy
Advertentie

Omdat het afgelopen jaar compleet in het teken stond van de coronapandemie vielen alle optredens van Wendy Woop weg. Inmiddels komen de aanvragen voor optredens zo langzamerhand weer binnen en qua timing komt dat perfect uit vanwege de lancering van haar nieuwe single ‘Rock ’n Billy’. Het is een hedendaagse bewerking van de Ria Valk klassieker ‘Rocking Billy’.

‘Ik heb de afgelopen maanden heel veel muziek beluisterd om inspiratie op te doen. Nadat ik de originele versie ‘Rocking Billy’ van Ria Valk hoorde, dacht ik…..daar kan ik wel iets mee.
Vervolgens heb ik de tekst onder handen genomen en heb een aantal nieuwe woorden ingebracht zodat het meer bij deze tijd past. Ook de muziek heeft een behoorlijke update gekregen. Ik vertelde aan mijn vaste producer Manfred Jongenelis dat ik mix voor ogen zag tussen de originele plaat en de Stray Cats.
Het resultaat is ontzettend goed gelukt’, aldus Wendy.

Op de cd staat als tweede track een nieuwe opname van Wendy’s eerder uitgebrachte single ‘Zomerliefde’.
Via de digitale weg is dit nummer vanaf augustus verkrijgbaar. Na de zomer gaat Wendy zich nog meer
richten op stoere muziek. Vooral de bekende boerenrock uit de Achterhoek in combinatie met country invloeden spreekt haar aan. De hoofrolspeler in de clip van ‘Rock ’n Billy’ is Wendy’s partner en zanger Colin van Mook. De beelden zijn geschoten bij Hoeve Galderzicht in Breda.

De single ‘Rock ’n Billy’ wordt gelanceerd op haar verjaardag 18 juni 2021. Het nummer verschijnt op het Smaragd label en is te streamen via de bekende platforms.

Met dank aan: ScorePromotions