Selecteer Pagina

Wilbur Zitman – Dans met mij

Wilbur Zitman – Dans met mij
Advertentie

Zanger Wilbur Zitman kan binnenkort zijn eerste lustrum vieren. Al bijna vijf jaar timmert hij aan de weg en heeft inmiddels een indrukwekkend repertoire opgebouwd. 

Zijn nieuwste nummer heet “Dans met mij”. De muziek is niet nieuw. ‘Al mijn hele leven ben ik fan van Elvis of het nou om Rock & Roll, Country & Western of zijn Ballads gaat, ik vind alles mooi. En ook dit nummer is van hem maar iets minder bekend bij het grote publiek. Diehard fans zullen de muziek zeker herkennen van het origineel ‘Kiss me quick’ uit 1962. 

De tekst heb ik zelf geschreven en is in het Nederlands, want naast Elvis-fan ben ik ook echt een nederpop-fan. Het resultaat is een mooie combinatie van een Elvis-ballad met Hollandse accordeon en Caribische vibe in de vorm van een steeldrum. 

Als ik het zou moeten omschrijven denk ik aan vakantieliefde, zon, zee en zand.’ 

Vijf jaar geleden begon het met een grap. De Zingende Schilders waren een hit en Wilbur kreeg de smaak van het zingen te pakken. Tegenwoordig treedt hij regelmatig op tijdens evenementen in Nederland, België en zelfs op Gran Canaria. 

‘Ik breng voornamelijk Elvis-covers gecombineerd met mijn eigen nummers die steeds bekender worden. Dit nummer heb ik samen met Roy Otters gemaakt. Hij is de accordeonist, de producer en cameraman voor de bijbehorende clip.’ 

Wie wil dansen, kan dat zeker op dit nummer “Dans met mij” doen! Dat hoeft natuurlijk niet met mij, maar kan met iedereen. Het ritme leent zich er prima voor. Ik ben echt blij met het nummer en ik hoop dat meer mensen ervan gaan genieten’, aldus Wilbur Zitman. 

Met dank aan: Willem de Bie