Selecteer Pagina

Leon Schipper – “Dan is het tijd”

Leon Schipper – “Dan is het tijd”
Advertentie

Leon Schipper komt met een prachtige nieuwe single “Dan is het tijd” en wil zo de zomer van 2019 inluiden.
Toen Martin Dams op een dag dit nummer hoorde wist hij het gelijk, dit is typisch een nummer voor Leon Schipper.
Leon Schipper (27) is een kruising tussen Nick & Simon, de 3JS en Jan Smit. Zo kan je de zingende fietsenmaker uit Vriezenveen wel noemen.
Niet alleen qua uiterlijk, ook qua muziek lijkt hij zo weggelopen uit de Volendamse artiestenstal. Ook zijn zangcarrière begon in het kerkkoor, toen hij een jaar of zes was.
De eigenaar van Schipper Tweewielers trad heel af en toe op in kleine kring. Gewoon voor de lol, voor vrienden en familie.
Met meezingers van andere artiesten laat Leon Schipper het publiek meedeinen. Een paar jaar geleden nam hij de cover van Jan Smit: ‘Niemand zo trots als wij’ op in de studio.
Het nummer kwam op YouTube terecht en zo ontstond ook zijn bijnaam: “De zingende fietsenmaker”.
Na die opname volgden optredens op het Ruiterbal, het Oktoberfest en Tot de Nek in de Drek. Ik sta te zingen en krijg de zaal mee dat geeft een enorme kick aldus Leon.
Als de fietsenmaker na afloop achter het podium staat, krijgt hij schouderklopjes van vele mensen en fans maar ook dorpsbewoners.
‘Onze fietsenmaker kan goed zingen’, klinkt het. Duimen gaan omhoog. ‘We want more’, scandeert het publiek. Toch heeft Leon geen last van sterallures.
“Morgen?”, zegt hij. “Dan sta ik gewoon weer in de fietsenwinkel!”
Nu anno 2019 komt hij dan met zijn 2e eigen single “Dan is het tijd” die is geproduceerd door Martin Sterken en die heeft het wederom geflikt,
een mooi nummer met een tikje palingsound maar toch op Leons lijf geschreven.

Dank aan Willem de Bie